Zorgverzekering 2018

Op Vergelijken Zorgverzekering kunt u zorgpremies van diverse zorgverzekeraars vinden en vergelijken. Uiteraard helpen wij u graag met het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering. Vanaf eind september maken zorgverzekeraars mondjesmaat de nieuwe zorgpremies voor het komende jaar bekend. Vanaf half november zijn echt álle premies en polisvoorwaarden bekend en vanaf dan weet u zeker dat u de beste vergelijking kunt maken.

Een aantal factoren hebben invloed op de hoogte van uw premie. Wat voor een soort polis (link naar tekst 2 soorten polissen) u wilt, de hoogte van uw eigen risico, of u wel of niet een aanvullende zorgverzekering (link naar tekst 3 basis en aanvullend) neemt en of u in aanmerking komt voor collectiviteitskorting (link naar tekst 4 collectiviteit).

Om te bepalen of u het eigen risico wel of niet wil verhogen is het verstandig om te kijken in hoeverre u het eigen risico voorgaande jaren hebt opgemaakt. Hier kunt u meer informatie vinden over de hoogte van het wettelijk eigen risico en waarom deze is ingevoer