Post image for Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is een regionale zorgverzekeraar die zorgkantoren heeft in Zuid-Holland Noord, Amstelland en de Meerlanden. De zorgverzekeraar is bezig met het toegankelijk en betaalbaar maken van zorg in Nederland. Voor deze zorgverzekeraar is de gezondheid van de patiënt het belangrijkst.

Bij Zorg & Zekerheid zijn verzekerden ‘leden’, wat inhoudt dat de zorgverzekeraar korte lijnen heeft met zorgaanbieders, en in principe geen winst maakt.

Stichting
De zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid is begonnen als stichting. Dat houdt in dat de zorgverzekeraar formeel ‘Stichting Zorg en Zekerheid’ heet. De stichting wil projecten in de gezondheidszorg verbeteren en financieren. Dat gaat niet alleen over zorg in Nederland, maar over zorg in alle gebieden ter wereld. Voornamelijk ontwikkelingslanden krijgen de steun van deze zorgverzekeraar.

Omdat de zorgverzekeraar vindt dat zorg voor iedereen toegankelijk moet blijven, heeft deze verzekeraar geen winstoogmerk. Als er een positief resultaat is, wordt die gebruikt voor het verbeteren van de dienstverlening. Zo delen verzekerden niet alleen de lasten, maar ook de lusten, zo schrijft Zorg en Zekerheid op de eigen website.

Goede service
De zorgverzekeraar is anders dan andere zorgverzekeraars, naar eigen zeggen door de goede service en dekking van zorg. Verzekerden krijgen jaarlijks een vernieuwd pakket voor de aanvullende zorgverzekering, waarin de meest nodige zorg van dat moment is opgenomen. Door maatschappelijk te ondernemen, is de verzekeraar niet alleen goed voor klanten, maar ook voor diverse projecten in de rest van de wereld.

Door een regionale zorgverzekeraar te blijven, kan de zorgverzekeraar afspraken maken met zorgaanbieders, zoals bijvoorbeeld huisartsen en apothekers. Die afspraken worden vastgelegd in contracten, zodat er geen discussie kan ontstaan over de dekking van een medicijn. Dat is wel zo handig voor de klant.

De verzekeraar heeft een speciaal informatieteam klaarstaan voor alle vragen van verzekerden. Daarnaast zijn er ook Verzekeringswinkels in Nederland om eens naar binnen te lopen. Door veel onderzoek te doen naar wensen en behoeften op gebied va zorg en dienstverlening, verbetert de zorgverzekeraar de service voortdurend.

Ziekenfondsen
Zorg en Zekerheid is ooit begonnen als samenbundeling van allerlei ziekenfondsen in de regio van Zuid-Holland Noord, Amstelland en der Meerlanden. Daarmee is de zorgverzekeraar al meer dan 175 jaar actief op de zorgmarkt. Eerst waren de diensten alleen voor verzekerden van een ziekenfonds, maar in 1996 richtte Zorg en Zekerheid ook een particuliere zorgverzekeraar op.

Op 1 januari 2006 verdwenen de ziekenfondsen in Nederland, en zodoende bleef de zorgverzekeraar over.

Vorige artikel:

Volgende artikel: