Post image for Zilveren Kruis

Zilveren Kruis

Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea. Dat is het moederbedrijf van onder anderen Centraal Beheer, Interpolis, Avéro, Agis, FBTO en dus ook Zilveren Kruis. Bij Zilveren Kruis staat de verzekerde centraal. Daarom wil de verzekeraar de beste service aanbieden.

Het hoofdkantoor van Zilveren Kruis staat sinds 2011 in Leiden. Sinds de oprichting van Zilveren Kruis Achmea is er niet veel veranderd: de zorgverzekeraar zegt nog altijd voor iedereen in Nederland goede zorg voor een betaalbare premie te willen bieden.

Klantgericht
Dat de klant voorop staat, is bevestigd door de Web Service Scan 2014 van WUA! en het Kwaliteitskeurmerk Klantgericht Verzekeren. Volgens WUA heeft Zilveren Kruis de beste online service. En het kwaliteitskeurmerk bevestigt dat Zilveren Kruis voldoet aan strenge eisen over de klantinformatie, de dienstverlening, de bereikbaarheid, de klanttevredenheid en het kwaliteitsbeleid. Zo weet de consument dat de zorgverzekeraar geen verkooppraatjes houdt, maar dat de consument waar krijgt voor zijn geld.

Snelle reactie
De zorgverzekeraar maakt er geen geheim van: wie een e-mail naar de zorgverzekeraar stuurt, krijgt binnen drie werkdagen antwoord. En wie telefonisch een vraag stelt, krijgt direct antwoord. Een kopie van de polis nodig, of de polis wijzigen? Dat duurt ongeveer 10 werkdagen. Klachten behandelt de zorgverzekeraar binnen 20 werkdagen. Zo weet de verzekerde precies waar hij of zij aan toe is.

Grote inkoopkracht
Doordat Zilveren Kruis onderdeel is van Achmea, kan de verzekeraar flink wat zorg inkopen. Dat levert voor de verzekerden extra voordeel op. Toch gaat de verzekeraar niet alleen voor de laagste prijzen, maar vooral voor de kwaliteit van de zorg. De verzekerde bepaalt zelf waar hij of zij behandeld wil worden.

Bij deze zorgverzekeraar kiest de verzekerde zelf hoeveel keuze hij of zij wil hebben aan zorgverleners. Zo kiezen consumenten dus zelf welke variant van de basisverzekering het beste past bij de persoonlijke situatie. Uiteraard zijn de vergoedingen gelijk, want die zijn landelijk vastgesteld.

Aanvullend verzekeren
Verzekerden kunnen kiezen voor een aanvullende zorgverzekering aan de hand van een sterrensysteem. Hoe meer sterren, hoe hoger de vergoeding. Dat houdt vanzelfsprekend ook in dat de verzekerde daar meer premie voor betaalt. Datzelfde geldt ook voor de tandartsverzekering.

Vorige artikel:

Volgende artikel: