Post image for ZEKUR

ZEKUR

ZEKUR is het jongerenmerk van Univé. De verzekeraar weet dat jongeren over het algemeen niet zo veel te besteden hebben. Daarom biedt ZEKUR verzekeringen aan tegen een lage premie. Dat kan doordat de verzekeraar verschillende verzekeringen bundelt. Je kunt kiezen uit verschillende bundels. Zo kies je bijvoorbeeld voor ‘Gewoon ZEKUR’ of ‘Extra ZEKUR’

De goedkoopste van Nederland
Deze zorgverzekeraar is al zeven jaar de goedkoopste van Nederland, volgens de Consumentenbond en Vara Kassa. Daarbij ging de Consumentenbond uit van het verplichte eigen risico. Door te kiezen voor ZEKUR bespaar je – volgens ZEKUR – tot 356,40 euro per jaar.
Gewoon ZEKUR
Gewoon ZEKUR is eigenlijk de basisverzekering. Alles wat je minimaal nodig hebt zit erin. De verzekering verschilt niet van andere verzekeraars, doordat de dekkingen van het basispakket zijn bepaald door de Nederlandse overheid. Je bent bijvoorbeeld verzekerd voor ziekenhuiszorg, specialistische zorg, de huisarts, medicijnen, ergotherapie en logopedie.

Wat wel verschilt, is de prijs. De premie is bij ZEKUR zo laag, omdat de verzekeraar scherpe afspraken maakt met een aantal zorgverleners. Dat houdt wel in dat je je voor zorg moet melden bij een gecontracteerde aanbieder. Daarnaast is de prijs een stuk lager doordat de verzekeraar zich op jongeren richt. Die hebben toegang tot het internet, dus die regelen de zorgverzekering helemaal online. Daardoor hoeft de zorgverzekeraar minder papier te gebruiken en bespaart de verzekeraar op kosten.

Extra Zekur
Heb je meer zorg nodig? Geen probleem. Dan kies je voor Extra ZEKUR. Je betaalt dan iets meer dan bij Gewoon ZEKUR, maar je krijgt dan ook een veel uitgebreidere dekking. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende zorgverzekering voor tandheelkunde, fysiotherapie, anticonceptie, brillen, lenzen en inentingen voor reizen naar het buitenland. Daarnaast biedt deze zorgverzekering een gratis extraatje: een doorlopende reisverzekering.

Vanaf 18 jaar ben je aanvullend verzekerd voor tandheelkundige zorg. Daaronder valt niet alleen de tandarts, maar ook een bezoek aan de mondhygiënist of tandprotheticus. De verzekeraar biedt vergoedingen voor vullingen, het trekken van kiezen, het schoonmaken van je gebit en preventieve controle. Je krijgt tot 75% van de kosten vergoed, met een maximum van 500 euro per kalenderjaar. Orthodontie wordt apart vergoed; namelijk één keer tot maximaal 1000 euro.

Niet alleen een zorgverzekeraar
ZEKUR is niet alleen een zorgverzekeraar. Het bedrijf biedt ook autoverzekeringen en woonverzekeringen aan. Ook voor die verzekeringen kun je kiezen voor de ‘Gewoon ZEKUR’ of de ‘Extra ZEKUR’ pakketten.

Vorige artikel:

Volgende artikel: