Welke dekkingen krijg ik bij de verschillende polissen?

Voor de drie verschillende polissen gelden verschillende dekkingen. Welke polis kunt u het beste kiezen? Een overzicht:

  Budget naturapolis

Beperkte zorgkeuze

Naturapolis

Ruime zorgkeuze

Restitutiepolis

Vrije zorgkeuze

Wat kost het? 60 – 80 euro 80 – 130 euro 130+ euro
Spoedzorg en huisarts Altijd vrije keuze Altijd vrije keuze Altijd vrije keuze
Gecontracteerde ziekenhuizen en zorgaanbieders Zeer beperkt: het kan zijn dat de verzekerde veel/extra moet reizen of een deel zelf moet betalen Een volledige vergoeding bij alle zorgaanbieders waarmee de verzekering een contract heeft. Bij alle andere zorgaanbieders moet de verzekerde een gedeelte zelf betalen. Altijd vrije keuze
Percentage vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg 50 tot 75 procent van de rekening 70 tot 80 procent van de rekening 100 procent vergoeding van het wettelijke of marktconforme tarief
Hulpmiddelen  bestellen Vaak kan de verzekerde alleen bestellen via de online apotheek Bij de meeste aanbieders. Zowel online als in het echt. Bij de meeste aanbieders. Zowel online als in het echt.
Herhaalrecepten (apotheek) Vaak kan de verzekerde alleen bestellen via de online apotheek Bij de meeste aanbieders. Zowel online als in het echt. Bij de meeste aanbieders. Zowel online als in het echt.
Declareren en inzien zorgzaken Vaak gaat het bij een budgetpolis om een internetpolis. Dus via het internet Vaak zowel mogelijk via de elektronische klantenomgeving op het internet, of per post. Vaak zowel mogelijk via de elektronische klantenomgeving op het internet, of per post.

Vorige artikel:

Volgende artikel: