Wanneer krijg ik meer te weten over de premie en de voorwaarden?

Alle zorgverzekeraars in Nederland moeten uiterlijk voor 19 november van het kalenderjaar hun informatie over de premie en polisvoorwaarden voor het nieuwe jaar bekendmaken. Het aanbod lijkt sterk op de huidige zorgverzekering, maar er zullen altijd een aantal wijzigingen zijn. Daarom is het nuttig de polisvoorwaarden goed door te nemen.

Als de verzekerde nu een aanvullende zorgverzekering en een basisverzekering heeft, zal de verzekerde in het nieuwe aanbod ook beide verzekeringen meenemen.

Wie de verzekering niet voor 1 januari beëindigt, gaat automatisch door met dezelfde verzekering in het nieuwe jaar. Het overstappen is mogelijk vanaf 19 november tot en met 31 december. Voor 1 februari moet alles geregeld zijn. De zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht in. Op die manier blijft de verzekerde verzekerd tegen medische kosten in die maanden.

Als het aanbod van de huidige verzekeraar niet goed genoeg is, maar de verzekerde niet over wil stappen naar een andere verzekeraar, kan hij contact opnemen met de huidige verzekeraar voor een beter voorstel. Vaak is het mogelijk extra modules of juist minder modules af te sluiten.

Vorige artikel:

Volgende artikel: