Wanneer kan ik mijn zorgverzekering opzeggen?

Iedere inwoner in Nederland moet verplicht de basisverzekering afsluiten. Iedereen mag eens per jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Halverwege november moeten alle zorgverzekeraars verplicht hun zorgpremie bekendmaken. Vanaf dat moment mag je overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Het is dus niet mogelijk op ieder moment van het jaar de zorgverzekering op te zeggen. 31 december van het kalenderjaar is de laatste dag om de zorgverzekering op te zeggen. Per 1 januari van het nieuwe jaar moet je de nieuwe zorgpolis afsluiten. Uiterlijk op 1 februari van het nieuwe jaar moet alles geregeld zijn. Het is niet erg een dubbele polis af te sluiten: die kosten worden – als het goed is – automatisch met elkaar verrekend.

Er zijn wel situaties om op een ander moment de zorgverzekering aan te vragen: bijvoorbeeld als de polisvoorwaarden zijn gewijzigd, als de verzekerde net 18 jaar is geworden, of als iemand gescheiden is of momenteel niet is verzekerd. Neem voor meer informatie contact op met de gewenste zorgverzekeraar.

Vorige artikel:

Volgende artikel: