Vijf redenen om een aanvullende zorgverzekering te kiezen

Het is in sommige gevallen raadzaam om naast uw basisverzekering een aanvullende verzekering af te sluiten. Daar kan meer voordeel uit gehaald worden dan u denkt. Vijf redenen waarom een aanvullende zorgverzekering kan lonen:

Fysiotherapie
Fysiotherapie zit per 2013 nog maar beperkt in het basispakket. Voor verzekerden met een chronische aandoening kan deskundige begeleiding bij het wekelijks oefenen tot een positief resultaat leiden. Deze behandelingen zijn echter duur: wie gebruikmaakt van fysiotherapie krijgt pas na de 21e behandeling (een goede 600 euro) de volledige kosten vergoed. Daarom is het raadzaam om voor fysiotherapie een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, die de kosten 100 procent dekt.

Geen garantie voor de toekomst
Ook gezonde mensen kunnen ziek worden. Huisarts- en ziekenhuiszorg zijn in de meeste gevallen gewoon gedekt, maar bijvoorbeeld psychologische zorg wordt maar beperkt gedekt. Aan psychologische hulp zit een eigen bijdrage van twintig euro per keer verbonden.

De basisverzekering versoberd
Jaarlijks verdwijnen er vele vergoedingen uit het basispakket. Voor 2013 zijn er veel maatregelen rondom de basisverzekering genomen. Looprekken en rollators worden niet meer vergoed. Hoortoestellen worden nog maar voor 75 procent vergoed, en sommige geneesmiddelen kennen in 2013 een eigen bijdrage. Met een aanvullende zorgverzekering wordt het kostenplaatje een stuk kleiner.

Tandzorg
Voor sommige verzekerden is een tandartsverzekering niet benodigd. Het is de moeite waard om naar de tandartsgeschiedenis te kijken: een goed onderhouden gebit zal minder risico op schade lopen, maar dan moet het wel goed onderhouden worden. Het doorschuiven van een tandartsafspraak vanwege de kosten levert problemen op. Kies daarom bewust, kies voor de vergoeding die u nodig heeft

Maatwerk
Een aanvullende verzekering wordt voor een ieder op maat gemaakt. U kunt zich verzekeren tegen de risico’s die u kiest. Door zorgverzekeringen te vergelijken kunt u er achter komen welke aanvullende zorgverzekering bij u past.

Vorige artikel:

Volgende artikel: