Post image for VGZ

VGZ

VGZ is een zorgverzekeraar en onderdeel van Univé-VGZ-IZA-Trias. Bij VGZ is de vrijheid van de verzekerde het belangrijkst. Zo kunnen verzekerden zelf hun eigen hulpverleners kiezen. Maar VGZ is meer dan alleen een zorgverzekeraar: het probeert ook echt de zorg zelf te verbeteren. De zorg wordt niet alleen door VGZ verbeterd, maar ook continu verbeterd en georganiseerd.

Voor iedereen
Volgens VGZ moet de zorg kwalitatief verbeterd worden, toegankelijker en betaalbaarder gemaakt worden voor iedereen. Het gaat niet alleen om de verzekerde die zijn premie betaalt, maar om een unieke samenwerking tussen de verzekerde en de zorgverzekeraar. Klanten mogen zelf beslissen welke hulpverlener zij willen inschakelen bij het verhelpen van hun klachten.

Wel kunnen verzekerden adviezen inwinnen bij VGZ om zo meer informatie te verkrijgen over hulpverleners die beter aansluiten bij de wensen van de verzekerde.

Kwalitatief goed
In de visie van VGZ is de zorg in Nederland in het algemeen goed geregeld, maar zijn er wel wat verschillen in kwaliteit. VGZ wil deze verschillen transparanter maken, opdat klanten een beter afgewogen keuze kunnen maken. Dat kan aan de hand van klantwaarderingen en ranglijsten. Dankzij de Nationale Zorgbarometer kunnen de verzekerden van VGZ zelf inzien welke hulpverleners goed scoren.

Ervaring
VGZ is de afkorting van ‘Volksgezondheidszorg’. Deze stichting bestaat al meer dan 60 jaar, het werd in 1940 opgericht. De zorgverzekeraar werd opgericht in Nijmegen door een samenwerking van meerdere ziekenfondsen. Zelfs toen waren ziekenfondsen al niets nieuws.

De allereerste ziekenfondsen in Nederland ontstonden rond het jaar 1849. Dat blijkt uit documenten die VGZ nog steeds in handen heeft.

Anno 2012 bevindt VGZ zich niet meer in Nijmegen, maar in Alkmaar. Dat komt door de vele fusies die het bedrijf mee heeft gemaakt, zoals de samengang met Trias en Univé. Daardoor kan VGZ een zeer scherpe zorgpremie aanbieden.

Vorige artikel:

Volgende artikel: