Post image for PNOZorg

PNOZorg

PNOZorg is een Nederlandse zorgverzekeraar die basisverzekeringen en aanvullende zorgverzekeringen aanbiedt aan zowel particulieren als stichtingen en werkgevers. Het is mogelijk om bij PNOZorg een collectieve zorgverzekering af te sluiten.

PNOZorg heeft een reputatie als goede, klantgerichte verzekeraar. Dat bewijst de verzekeraar keer op keer, al zes jaar lang. In 2013 werd de zorgverzekeraar door de KlantenMonitor Zorgverzekeringen met een 8,4 als gemiddelde als beste beoordeeld. De zorgverzekeraar is dus één van de beste verzekeraars van Nederland.

Ervaring
Zo’n prijs win je natuurlijk niet zomaar, daar heb je ervaring voor nodig. Inmiddels heeft de zorgverzekeraar al ruim zestig ervaring als zorgverzekeraar. De zorgverzekering is speciaal bedoeld voor mensen die werken in de creatieve sector of de media. Dat wil overigens niet zeggen dat andere verzekerden niet welkom zijn: iedereen is welkom zich te verzekeren tegen ziektekosten.

Vroeger heette PNOZorg PNO Ziektekosten. Op 1 oktober 2012 besliste de zorgverzekeraar haar naam te wijzigen naar PNOZorg. Die naam is korter en klantgerichter. De klant staat bij PNOZorg centraal. Daarom biedt de verzekeraar in het basispakket een restitutiepolis aan. Op die manier kan de verzekerde zelf beslissen naar welke zorgverlener hij wil en kan hij zelf kiezen welke medicijnen hij wil gebruiken.

Snel terecht
PNOZorg begrijpt de verzekerde als geen andere. Een veelvoorkomende aandoening kan erg vervelend zijn. Daarom moet de zorgverzekeraar voor de patiënt opkomen en zorgen dat hij zo snel mogelijk goede hulp krijgt. Daarom zet de verzekeraar er zich voor in dat de patiënt binnen vijf dagen een behandeling of consult kan krijgen bij een specialist.

Samenwerking
Inmiddels staat PNOZorg er niet meer alleen voor. De zorgverzekeraar is een samenwerking aangegaan met de Houtense zorgverzekeraar ONVZ Zorgverzekeraar. ONVZ is de risicodrager van PNOZorg. Dat wil zeggen dat PNOZorg wel een eigen klantenservice heeft en ervoor zorgt dat alle verzekerden de juiste polis krijgen, terwijl ONVZ betaalt voor de kosten die verzekerden maken.

PNOZorg is dus wel een zelfstandige zorgverzekeraar. De verzekeraar heeft een eigen label en een eigen bestuur, die ervoor zorgt dat de kwaliteit optimaal blijft. Want niet voor niets is deze verzekeraar volgens de KlantenMonitor Zorgverzekeringen met een gemiddelde van een 8,4 de beste zorgverzekeraar van Nederland.

Vorige artikel:

Volgende artikel: