Pas op: nepvergelijkers!

Consumenten moeten oppassen voor nepvergelijkers. Dat zijn vergelijkingssites die een betaalde top 3 laten zien, maar waar bezoekers helemaal niet kunnen vergelijken. Bij het invullen van de gegevens stuurt de site de gegevens alleen door aan de zorgverzekeraar, maar er wordt geen zorgverzekering vergeleken. Dat zegt de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Onderzoek
De Autoriteit deed uitgebreid onderzoek naar de vergelijkingssites. De grootste spelers hebben hun zaken op orde. Dat houdt in dat er bij hun geen direct verband is tussen de hoogte vaan de vergoeding die de vergelijkingssites krijgen en de positie van de verzekeraars in de ranglijsten.

Maar de verschillen zijn groot, zegt de AFM. Zo zijn er ook zogenaamde ‘advertentiesites’, die structureel consumenten misleiden door ze door te sturen naar aanbieders waarvan ze en vergoeding ontvangen.

Stoppen met betaalde top 3
Veel websites laten een top 3 zien. Voor die top 3 hebben zorgverzekeraars flink betaald. Hoe meer de verzekeraar aan de vergelijkingssite betaalt, hoe hoger deze in de ranglijst komt. Verzekerden kunnen dan wel doorklikken naar de volledige resultaten, maar dat doen veel consumenten niet.

De Autoriteit Financiële Markten zou graag zien dat vergelijkingssites de top 3 weghalen. Anders kan de consument minder goed vergelijken, omdat hij of zij niet zelf nadenkt over eigen keuzes.

Korting
Volgens de waakhond verrekenen sommige websites tijdelijke of eenmalige kortingen in de premie. Daardoor lijkt de premie een stuk lager dan in werkelijkheid het geval is. Dat zorgt voor veel teleurstellingen bij verzekerden. Ook het instellen van sommige variabelen gaat bij veel websites de mist in.

De AFM deed het onderzoek niet alleen, maar samen met de Nederlandse Zorgautoriteit en de Autoriteit Consument en Markt. De onderzoekers keken vooral naar de vijf partijen die samen het grootste deel van de markt in handen hebben. Daarnaast keken de autoriteiten naar nog 25 andere websites.

Misleiding

Hoofdtoezicht bij de AFM benadrukt dat nog lang niet alle vergelijkingssites uitgebreid zijn onderzocht: “Er kan zelfs sprake zijn van misleiding. Advertentiessites wekken dan de suggestie een nuttige en objective vergelijking te maken, maar doen dat in werkelijkheid niet. Wie op basis van zo’n ‘vergelijking’ een product kiest, loopt het risico dat hij er uiteindelijk weinig aan heeft, of zelfs een verkeerde beslissing neemt.”

De komende tijd kijkt de AFM met ‘verhoogde aandacht’ naar de vergelijkers. Websites die niet in het belang van de consument handelen, kunnen maatregelen van de waakhond verwachten.

Tips
De toezichthouders geven verschillende tips om een goede vergelijking te kunnen maken. Dit zijn de zeven tips:

– Gebruik meerdere vergelijkingssites: iedere vergelijkingssite hanteert haar eigen methode. Soms hebben ze ook een aparte prijs afgesproken met een verzekeraar;
– Let niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit. Wat dekt een verzekering eigenlijk?;
– Bekijk niet alleen de top 3: soms past een andere verzekering beter bij de persoonlijke situatie
– Wees alert voor kortingen: soms word teen korting aangeboden. Is die korting eenmalig of geldt een maandelijkse korting?
– Pas op voor de advertentiesites die we eerder bespraken;
– Welke persoonlijke gegevens wil de vergelijkingssite weten?

Zoek per website uit wat de website nu eigenlijk doet, en waaraan de vergelijkingssite geld zou kunnen verdienen. Zoek vervolgens uit hoe de vergelijking tot stand komt en hoe volledig die is. Op onze website kunt bijvoorbeeld ook u onze nieuwsberichten bekijken. Daar valt ook te zien hoe objectief de nieuwsberichten zijn.

Vorige artikel:

Volgende artikel: