Ook Salland en Energiek verlagen zorgpremie

Zorgverzekeraars Salland en Energiek, die beide onderdeel zijn van zorgmaatschappij Eno, verlagen hun premie voor de basisverzekering in 2013.

Zowel Salland als Energiek verlagen de maandelijkse premie voor de basisverzekering van 107 euro, naar 105 euro per maand. Door dat de verzekeraars goede prijsafspraken had met zorgverleners, konden ze besparen op de inkoop van de zorg. Die besparing wordt nu doorgevoerd in de uiteindelijke zorgpremie.

Extra verzekeringen
In 2013 komen Energiek en Salland ook met vier nieuwe aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. De premies voor die verzekeringen variëren van 5,65 euro tot 24 euro. Een tandartsverzekering zal ongeveer 8,50 euro gaan kosten.

Gespreid betalen
In 2013 moeten volwassenen de eerste 350 euro aan zorgkosten zelf betalen als onderdeel van het eigen risico. Dat is door de overhead bepaald. Voor verzekerden kan dit tot hoge kosten leiden.
Daarom bieden Salland en Energiek nu beiden de mogelijkheid aan om het verplicht eigen risico vooraf gespreid te betalen. Commercieel directeur Jos Peeters is blij met die mogelijkheid: “Na een vooraankondiging naar onze verzekerden hierover in september, hebben we direct veel aanvragen hiervoor ontvangen. Nu al is duidelijk dat deze service tegemoetkomt aan de behoefte van veel verzekerden om flexibel te kunnen betalen”

Trend
Eno is met Salland en Energiek niet de enige maatschappij die de premie voor 2013 verlaagt. Door de onafhankelijke zorgpremie in 2014 is er amper concurrentie op de prijs mogelijk.
In de verwachting ligt dan ook dat verzekerden vanaf 2013 minder snel zullen overstappen, met als hoofdoorzaak het geringe prijsverschil. Daardoor proberen verzekeraars dit jaar nog zoveel mogelijk nieuwe klanten binnen te halen.


Zorgverzekering vergelijken is een goede manier om erachter te komen welke zorgverzekeraar in 2013 het beste bij je past.

Vorige artikel:

Volgende artikel: