Nederlanders: ‘Grote verschillen in zorg’

Er zijn grote verschillen in de kwaliteit van zorgverleners. Dat denkt ruimt de helft van de Nederlanders. Zorgverleners zelf vinden minder vaak dat er kwaliteitsverschillen tussen zorgaanbieders zijn. Slechts één op de vier zorgverleners vindt dat er sprake is van kwaliteitsverschillen in de zorg.

Een groot deel van de zorgverleners is van mening dat ook anderen inzicht moeten krijgen in de kwaliteit van zorg in hun praktijk of instelling. Slechts een klein deel van de ondervraagde zorgverleners vindt dat daarvan nu ook al sprake is.

Onderzoek
Dat blijkt uit onderzoek van Veldkamp in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Over het thema ‘zicht op goede zorg’ vond een gesprek plaats op het congres ZorgNL2014, waar patiënten, verzekerden, zorgverleners en zorgverzekeraars proberen zicht te krijgen op wat er verbeterd moet worden in de zorg.

75 procent van de Nederlanders vindt dat er voldoende mogelijkheden zijn bij het selecteren van zorgverleners. De helft van de patiënten maakt zelf een keuze voor een bepaalde zorgaanbieder. In een derde van alle gevallen verwijst een huisarts door naar een specifieke zorgaanbieder.

Criteria
Huisartsen, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars worden door de meeste verzekerden gezien als betrouwbare partijen die informatie hebben over de kwaliteit van een zorgaanbieder.

Zestig procent van de Nederlanders vindt de behandelfrequentie van zorgverleners en de waardering van andere verzekerden belangrijk bij het kiezen van een zorgverlener. Volgens zorgverleners zijn er veel overeenstemmingen in hun eigen beroepsgroep over wat de belangrijkste kwaliteitscriteria zijn.
Zorgpolis

Tachtig procent van de Nederlanders weet waar hij informatie over de dekking van hun zorgpolis kan vinden. Een derde van de Nederlanders heeft desondanks wel eens een behandeling gehad waarvan hij van tevoren niet wist of deze wel vergoed werd. Het vergoeden van kosten is voor 75 procent van de Nederlanders een reden om te kiezen voor een bepaalde zorgverlener.

Als het aan Nederlandse verzekerden ligt, zou de veiligheid van een behandeling voorop moeten staan bij het contracteren van zorgaanbieders. Nu denken zorgverzekerden dat vooral de prijs van een behandeling belangrijk is bij het sluiten van een contract tussen de zorgaanbieder en zorgverzekeraar.

Het grootste deel van de Nederlanders is tevreden met de zorg, al blijven verzekerden de zorg vaak koppelen aan financiële problemen, zonder een idee te hebben hoe van dat negatieve beeld af te komen.

Vorige artikel:

Volgende artikel: