Post image for Menzis

Menzis

Menzis is één van de grootste zorgverzekeringen in Nederland. De zorgverzekeraar ontstond nadat de verzekeraars Amicon, Geové en NVS samen werden gevoegd in één nieuwe zorgverzekeraar die Menzis heet. Tegenwoordig heeft deze zorgverzekeraar zorgkantoren in drie verschillende steden: Groningen, in Twente en in Arnhem.

Bij Menzis werken op dit moment ongeveer 2500 medewerkers. Menzis heeft sinds de samenvoeging ook andere merken onder het beheer.

Merken
Ten eerste heeft deze zorgverzekeraar het internetlabel AnderZorg. Bij deze zorgverzekeraar regelt de verzekeraar alles via internet. Voornamelijk voor jongeren is AnderZorg een aantrekkelijk alternatief, omdat een zorgverzekering gemakkelijk online af te sluiten valt.

Daarnaast heeft Menzis een zorgverzekering in de provincie Zuid-Holland: Azivo. Voornamelijk in Den Haag zijn veel inwoners aangesloten bij dit verzekeringsmerk.

En tenslotte is er natuurlijk nog gewoon de zorgverzekeraar Menzis, die alles regelt. Menzis regelt bijvoorbeeld de organisatie in de zorg, de dienstverlening, preventie van eventuele behandelingen, informatievoorziening naar de verzekerden toe, en zorgt er tot slot voor dat de kwaliteit van de verzekering op peil blijft.

Kwalitatief goed

Menzis wil graag dat de zorg in Nederland kwalitatief goed is, en betaalbaar blijft voor iedereen. Op die manier kan iedere verzekerde op zijn wenken bediend worden. Menzis is continu bezig met het verbeteren van de zorg, door klanten actief te betrekken, informeren en te adviseren.

Wie liever zelf geen zorgen heeft over de zorg, kan bij Menzis aankloppen. In dat geval regelt de zorgverzekeraar de juiste zorg voor de verzekerde.

Lokaal tarief

Omdat verzekerden zo belangrijk zijn voor de zorgverzekeraar, is een goede klantenservice bereikbaar. Om verzekerden niet op kosten te jagen, werkt de verzekeraar niet met een duur 0900-nummer. Verzekerden bellen een lokaal nummer tegen lokaal tarief. En wie liever helemaal geen belminuten kwijt is, kan Menzis ook bereiken via sociale media als Twitter en Facebook.

Maar niet iedereen is zo modern. Wie liever zijn zorgzaken in persoon afhandelt, kan naar een Menzis-winkel gaan. Er zijn verschillende Menzis-winkels in heel Nederland om verzekerden ter word te staan. De Menzis-winkels zijn te vinden in de provincies Gelderland, Groningen, Overijssel en Utrecht.

Vorige artikel:

Volgende artikel: