Lage inkomens profiteren van zorgtoeslag

Verzekerden met een laag inkomen, zoals studenten, kunnen verdienen aan een zorgtoeslag. Dat komt doordat deze is verhoogd. Nu houdt men geld over.

Een basisverzekering met een verhoogd eigen risico begint rond de 72 euro per maand. De zorgtoeslag bedraagt 88 euro voor verzekerden met een laag inkomen. Deze groep krijgt er dus geld op toe.

Hoger eigen risico
De goedkope, uitgeklede zorgverzekeringen zijn vooral van toepassing bij een hoger eigen risico. Het verplichte eigen risico gaat dit jaar naar 350 euro. In 2012 was het eigen risico nog vastgesteld op 220 euro. Het is zelf aan te passen hoe hoog het vrijwillig eigen risico is. Maximaal kan het eigen risico naar maximal 850 euro verhoogd worden.

Meevaller voor gezonde student
Kai Heijneman, voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) noemt dit een positieve ontwikkeling, omdat de student “nu eindelijk gecompenseerd wordt”. Hij legt uit tegenover RTL Nieuws: “Het gaat om een gezonde groep. Studenten maken zelden gebruik van hun zorgverzekering dus het is goed dat ze hierdoor compensatie krijgen”

Wel waarschuwt de Vakbond om het geld op te potten. Sommige studenten hebben een verhoogd eigen risico van 850 euro. Dat geld moet de student wel achter de hand hebben. “Je waagt een gokje en voor sommigen zal dat goed uitpakken, maar als dat niet goed uitpakt, dan moet je er wel op voorbereid zijn”, legt Heijneman uit.

Uitvinden welke zorgverzekeraar het voordeligst is en het beste aansluit op uw wensen? Door zorgverzekeringen te vergelijken komt u snel terecht bij de zorgverzekeraar die aan al uw wensen voldoet.

Vorige artikel:

Volgende artikel: