Post image for HEMA

HEMA

De Nederlandse zorgverzekeraar HEMA Zorgverzekering is ook wel bekend onder de merknaam HOERA. De zorgverzekering werd aangekondigd op 7 november 2013. De zorgverzekeraar is geen zelfstandige zorgverzekering. De risicodrager van HEMA Zorgverzekeringen is de Menzis Zorgverzekeraar.

Achmea, CGZ, CZ en Menzis hebben de complete zorgmarkt in handen. HEMA Zorgverzekeringen is een antwoord op de zorgverzekering van de Kruidvat, die inmiddels al gestopt is.

Lage zorgpremie
De zorgpremie van de basisverzekering is bij HEMA laag. Het eigen risico is echter alleen zo laag als de verzekerde kiest voor een volledig eigen risico. Daarbij worden de wettelijke eigen risico en de vrijwillige eigen risico samengebundeld tot een bedrag van bijna 900.

Voor dat bedrag heeft de verzekerde een basispakket, die overigens bij alle zorgverzekeringen gelijk is.

Aanvullende zorgverzekering
Naast de basispremie voor de basisverzekering kunnen verzekerden bij HEMA Zorgverzekering ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Er is een beperkte keuze tussen de aanvullende zorgverzekeringen. Op die manier behoudt de zorgverzekeraar het overzicht voor verzekerden. De duurste aanvullende zorgverzekering kost ongeveer 20 euro extra, bovenop de basispremie.

Bij de HEMA is de spoedeisende hulp in het buitenland wel inbegrepen. De spoedeisende hulp in het buitenland zit niet in het basispakket, maar hiervoor is een aanvullende zorgverzekering nodi.

Daarnaast kunnen verzekerden ook nog een tandartsverzekering afsluiten. Daarbij worden behandelingen tot maximaal 750 euro volledig vergoed. Orthodontie valt overigens niet onder de zorgverzekering van de HEMA.

Shoppen met korting

Kies je voor de HEMA Zorgverzekering, dan krijg je een leuk cadeautje van de winkelketen. Verzekerden die voor minimaal een jaar een zorgverzekering afsluiten, kunnen met tien procent korting winkelen in alle filialen van Nederland.

Vorige artikel:

Volgende artikel: