FBTO laat verzekerden eigen risico gespreid betalen

Zorgverzekeraar FBTO laat verzekerden het wettelijk verplichte eigen risico bedrag gespreid betalen. Vanaf deze maand kunnen verzekerden het bedrag van 360 euro gespreid betalen bij de verzekeraar. Daarvoor moet het eigen risico bedrag dat openstaat meer dan 100 euro bedragen.

Voor dit bedrag treft de zorgverzekeraar dan een betalingsregeling. De zorgverzekeraar voert deze mogelijkheid door, nadat uit een stemming onder de meerderheid van de verzekerden bleek dat zij graag het eigen risico gespreid willen betalen. Van de 278 ondervraagde consumenten gaven 248 respondenten aan gespreid te willen kunnen betalen.

Wijzigingen
FBTO is de laatste tijd druk bezig met het doorvoeren van wijzigingen aan de zorgverzekering. Zo heeft de zorgverzekeraar nu de mogelijkheid om het eigen risicobedrag gespreid te betalen ingevoerd. Daarnaast heeft de verzekeraar ook de wachttijden voor aanvullende zorgverzekeringen verkort.

Dat komt doordat de zorgverzekeraar onderzoeken liet uitvoeren naar de kwaliteit van de zorgverzekering. Op die manier kan FBTO luisteren naar de klant en meteen actie ondernemen. Op het platform Onderling.nl kunnen verzekerden van FBTO hun op- of aanmerkingen over hun zorgverzekering kwijt. FBTO richtte het platform drie jaar geleden op.

Het platform heeft zo’n 3500 leden, waarvan er in totaal zo’n 14.000 reacties binnenkwamen.

Eigen risico
Het eigen risico is een wettelijk verplicht bedrag dat onderdeel is van de basisverzekering. Dit bedrag is dit jaar gesteld op 360 euro. Dit betekent dat de verzekerde de eerste 360 aan zorg – die in de basisverzekering valt- zelf moet betalen. Daarna neemt de zorgverzekeraar de kosten voor rekening.

Steeds meer mensen hebben problemen het op tijd betalen van het eigen risico bedrag. Daarom is de optie om gespreid te kunnen betalen een welkome oplossing, zo vinden de respondenten van Onderling. Ieder jaar vragen honderdduizenden mensen een betalingsregeling bij de zorgverzekeraar aan.

Wachttijden
Daarnaast heeft FBTO ook de wachttijden voor de aanvullende modules verkort. Die wijziging gaat vanaf 1 januari 2015 in. Verzekerden kunnen dan een aanvullende module inschakelen, waarna deze de op de eerste dag van de volgende maand ingaat. Nu bedraagt de gemiddelde wachttijd voor een aanvullende module nog zes maanden.

De wijziging is opnieuw het gevolg van een onderzoek dat op het platform van FBTO gepubliceerd werd.

Vorige artikel:

Volgende artikel: