FBTO houdt op met wachttijden aanvullende zorgmodules

Zorgverzekeraar FBTO gaat ophouden met het rekenen van wachttijden voor het afsluiten van aanvullende modules. De zorgverzekeraar heeft dat deze week bekendgemaakt op de eigen website. De verzekeraar had verzekerden de vraag voorgelegd wat er beter kan aan de dienstverlening van de zorgverzekeraar.

Daarop kwamen er veel klachten binnen over het aan- en uitzetten van aanvullende modules. Verzekerden wezen op de wachttijden die FBTO rekent bij het afsluiten van de aanvullende modules.


Modules
Verzekerden kunnen bij FBTO vanaf 1 januari 2015 op ieder moment een aanvullende module aan- of uitzetten. Daarbij gaat het om de zorgmodules zoals tandverzekeringen, extra behandelingen voor (fysio)therapieën en de werelddekking. Europese behandelingen zijn standaard opgenomen in de basisverzekering en zijn dus niet aan- of uit te zetten.

Wel is het mogelijk om modules tijdelijk aan te zetten om zo voor een bepaalde periode verzekerd te zijn voor een bepaalde behandeling. FBTO rekende voor het aanzetten van de meeste modules bij de zorgverzekering met een wachttijd. Die wachttijd kon oplopen tot wel zes maanden, waardoor de module al ver van tevoren aangevraagd moest zijn.

Voornamelijk bij de module Tandzorg ontstonden er lange wachttijden. Het probleem was dat verzekerden in de tussentijd wel al premie moesten betalen voor een module die ze dus nog niet konden gebruiken. Daarom hebben verzekerden van FBTO daar massaal bij de verzekeraar over geklaagd.

Verandering
FBTO heeft zich de klachten aangetrokken en stopt per 1 januari 2015 met het rekenen van wachttijden voor het afsluiten van modules. Wie een aanvullende module inschakelt, krijgt die module tot zijn beschikking op de eerste dag van de volgende maand. Daardoor is de wachttijd maximaal 30 dagen. Zorgverzekeraar FBTO kondigde naast het afschaffen van de wachttijden op zorgmodules ook nog een andere verbetering aan: er komen nog eens acht modules voor de zorgverzekering bij.

Daarmee wil de zorgverzekeraar in 2015 een betere dienstverlening voor klanten kunnen bieden. Op dit moment is nog niet bekend wat een basisverzekering of aanvullende modules in 2015 bij FBTO gaan kosten. Halverwege november moeten alle zorgverzekeraars in Nederland de nieuwe premies voor het komende jaar bekendmaken. Vanaf dan is het mogelijk te kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Dat kan tot 31 december 2014.

Uiterlijk in februari 2015 moeten verzekerden dan overgestapt zijn naar een nieuwe verzekeraar, of bij de huidige verzekeraar blijven.

Vorige artikel:

Volgende artikel: