Post image for FBTO

FBTO

FBTO is een verzekeraar die naast zorgverzekeringen ook autoverzekeringen, woonhuisverzekeringen en reisverzekeringen aanbiedt. Al vanaf 1956 is FBTO gevestigd daar waar het ooit begon: in Leeuwarden, Friesland.

Oprichting
De oprichting van FBTO was tijdens het herstel na de Tweede Wereld Oorlog. Er ontstond een dringende behoefte aan financiële zekerheid, voornamelijk onder boeren. Zij hadden weinig vertrouwen in de economisch moeilijke tijd. Verschillende wijze mannen besloten om de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge op te richten. Daar komt dan ook de afkorting FBTO vandaan.

In de loop der jaren werd FBTO steeds minder voor tuinders alleen, maar meer toegankelijker voor iedereen. Het begon met het aanbieden van de eerste verzekeringen.

Onderscheidend
FBTO probeert onderscheidend te wezen van de rest van de overige zorgverzekeraars. In het verleden speelden bekende Nederlanders als Hans Otjes en Monique van der Ven mee in de televisiespotjes van FBTO.

Bij FBTO krijgen verzekerden een duidelijke polis in normale mensentaal, omdat de verzekeraar weet dat veel verzekerden vastlopen op onduidelijke zorgpolissen. Als je de klantenservice van FBTO nodig hebt, staan ze voor je klaar. Maar ze proberen zich verder niet met het leven van de verzekerde te bemoeien. Volgens hen geeft dat ‘minder gedoe’.

Zelf samenstellen
Naast het basispakket zorgverzekering biedt FBTO door aanvullende zorgverzekeringen aan. Deze aanvullende zorgverzekeringen kunnen verzekerden bij FBTO zelf samenstellen. Daarmee hoeven alleen de onderdelen die echt nodig zijn gekozen te worden, en dat kan leiden tot een forse besparing. Bij het afsluiten van een zorgverzekering mag de verzekerde ook even later extra modules afsluiten: men hoeft niet meteen te weten waar hij zich voor wil verzekeren.

Achmea
FBTO is onderdeel van Achmea, die onder andere verantwoordelijk is voor Agis en Zilveren Kruis. Achmea is onderdeel van Eureko. Op zijn beurt bezit Rabobank ruim een derde van alle aandelen van Eureko.

Vorige artikel:

Volgende artikel: