Post image for Ditzo

Ditzo

Ditzo is een Nederlandse verzekeraar, die onder meer zorgverzekeringen aanbiedt. De verzekeraar is vooral bekend van de satirische reclamespotjes over de niet-bestaande concurrent van Ditzo, Datzo. Datzo stond in de reclames symbool voor de manier waarop ons verzekeringsstelsel nu geregeld is.

Ditzo vindt dat het verzekeren in Nederland anders moet. Zo wil de consument er zijn voor de behoeften van de verzekerde.

Consument

Bij Ditzo staat klantgerichtheid centraal. De verzekering vindt dat het niet gaat over het gemak van de verzekeraar, maar de manier waarop verzekerden verzekerd zijn. Om die reden past deze zorgverzekeraar voortdurend de producten en dienstverlening van de zorgverzekering aan op de wensen van de consument.

Ditzo is een eerlijke zorgverzekeraar. Het is niet nodig om alle risico’s te verzekeren, omdat de verzekerde sommige risico’s ook zelf kan dragen. Maar tegen problemen met de gezondheid kunnen verzekerden zich altijd verzekeren. Naast de zorgverzekering kunnen verzekerden ook een pakket afsluiten tegen bijvoorbeeld brand, schade of inbraak via andere verzekeringsproducten.

De klant staat dus centraal. En om die reden neemt de zorgverzekeraar tijd voor de klantenservice. Er zijn dus geen draaiboeken waar de medewerker zich aan hoeft te houden. Er is ook geen maximum gesprekstijd. Bij Ditzo spreekt de verzekerde met ervaren medewerkers die luisteren naar verhalen. De medewerkers willen maar één ding, en dat is de verzekerde zo goed mogelijk bedienen. Daarom is de zorgverzekeraar niet te bereiken op een duur 0900-nummer, maar gewoon op een nummer tegen lokaal tarief. Dat is wel zo prettig.

Gemakkelijk
Bij Ditzo is het heel gemakkelijk zich te verzekeren tegen kosten die de zorg met zich mee kan brengen. In Nederland is een basisverzekering verplicht. Maar dat wil niet zeggen dat het regelen van een goede zorgverzekering ook leuk is. Daarom wil de zorgverzekeraar graag de zorgen over een verzekering uit handen nemen. De zorgverzekeraar biedt een verzekering aan die vooral gaat over de meest noodzakelijke zorg. Het is mogelijk om bij Ditzo de producten volledig zelf aan te passen. Daarvoor hoeft de verzekerde niet te wachten tot een bepaalde datum, maar dat kan op ieder moment.

Omdat een zorgverzekering duidelijk moet zijn, werkt Ditzo niet met kleine lettertjes. Dat is meer iets voor Datzo. Daarom werkt deze zorgverzekeraar met begrijpelijke voorwaarden in normaal Nederlands. Want volgens Ditzo hoort een verzekering zo te zijn. Niet voor niets is de slogan: “Welkom bij Ditzo!”

Vorige artikel:

Volgende artikel: