Post image for CZ

CZ

CZ is een zorgverzekeraar die ervoor staat om verzekerden zo goed mogelijk te begeleiden naar de beste zorg, zo schrijft de zorgverzekeraar zelf op de website. De zorgverzekeraar voldoet aan de keurmerken van onafhankelijke organisaties, en daarom staat dienstverlening bij deze verzekeraar hoog in het vaandel.

CZ is nummer 1 in online service. In 2014 en 2013 kwam de zorgverzekeraar als beste uit de bus op het gebied van online services. Dat blijkt uit de Web Service Scan van het onderzoeksbureau WUA

Missie
CZ heeft als missie de zorg op een daadkrachtige en verantwoordelijke manier te verbeteren. Daarom heeft de zorgverzekeraar geen winstoogmerk, wat betekent dat alle winst weer terug wordt gegeven aan de verzekerde door de zorgpremie te verlagen, of door investeringen te doen in de zorg in Nederland.

Op dit manier is er betere en betaalbare zorg mogelijk voor de verzekerde. De verzekeraar wil voorop lopen in het oplossen van problemen. Daarom stelt de zorgverzekeraar hoge eisen aan zichzelf. Door op deze manier ter werk te gaan, heeft de verzekerde al 3,4 miljoen verzekerden over heel Nederland. Volgens de verzekeraar komt dat doordat de verzekeraar daadkrachtig is.

Beter zorg
De verzekeraar vindt dat betere zorg niet alleen een doel is, maar ook de verantwoordelijkheid. Daarom heeft de provider kernwaardes als ‘verantwoordelijk’, ‘creatief’, ‘betekenisvol’ en ‘daadkrachtig’ opgesteld. Op die manier kan de zorg op korte, en op langere termijn verbeterd worden. Iedere verzekerde moet volgens de verzekeraar kunnen ervaren wat de verzekeraar doet om betere zorg te realiseren.
Feiten
Daarmee heeft de verzekeraar een marktaandeel van 20 procent, met een omzet van 7 miljard euro op jaarbasis. De verzekeraar heeft zo’n 2500 medewerkers die werken in de 19 servicekantoren van CZ. Die servicekantoren zijn te vinden in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

Daarnaast heeft de zorgverzekeraar ook nog andere labels onder eigen beheer, zoals CZ, Delta Lloyd en OHRA.

Vorige artikel:

Volgende artikel: