Post image for Bewuzt

Bewuzt

Bewuzt is het jongerenlabel van VGZ. Daarom biedt de zorgverzekeraar ook zorgverzekeringen aan tegen een lage premie. Bewuzt begrijpt dat jongeren hun geld liever uitgeven aan leukere dingen dan aan zorgverzekeringen. Je betaalt voor wat je zelf kiest.

Onderdeel van VGZ
Doordat Bewuzt onderdeel is van VGZ, ben je in goede handen. VGZ heeft namelijk al 65 jaar ervaring als zorgverzekeraar en het bedrijf heeft meer dan 4,1 miljoen verzekerden. Je krijgt bij Bewuzt dezelfde service als bij VGZ. Doordat VGZ een contract heeft met heel veel zorgaanbieders, profiteer je van de scherpste premies.

Wat wel verschilt, is dat je kraamzorg telefonisch moet regelen. De zorgverzekeraar zoekt dan een goede kraamzorginstelling bij jou in de buurt uit. Medicijnen bestel je online via de Nationale Apotheek, in plaats van herhaalrecepten op papier. Hulpmiddelen regel je alleen online, bij bepaalde leveranciers. Daardoor kun je je zorgzaken regelen wanneer het jou uitkomt.

Geen stapels papier
De zorgverzekeraar snapt wel waarom andere zorgverzekeraars zo duur zijn: ze werken nog met papier. Dat doet Bewuzt niet meer. Alles wat online kan, gebeurt online. Dus ontvangt de verzekerde geen papieren post. Alle polissen, facturen en vergoedingenoverzichten staan in ‘Mijn Bewuzt’. Daar kun je zelf al je informatie opvragen. Online pas je ook je verzekeringsgegevens aan.

Declareren gebeurt ook online, net als het aanmelden van herhaalrecepten. Het kost allemaal geen papier meer. Daardoor bespaart de zorgverzekeraar kosten. Die besparing berekent Bewuzt dan weer door aan de klant. Dat is handig en voordelig.

Zelf kiezen
Natuurlijk kun je voor grote, dure pakketten kiezen, zodat je zeker weet dat je echt voor alles verzekerd bent. Zelfs voor zorg waar je nooit gebruik van gaat maken. Dat vindt Bewuzt zonde van het geld. Daarom biedt de verzekeraar drie betaalbare opties aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Fysio, Tand en Buitenland. Daar kun je dan weer kiezen voor ‘Goed’ of ‘Beter’. Wie voor ‘Beter’ kiest, betaalt iets meer premie, maar krijgt dan ook meer vergoed.

Maak je van bepaalde opties geen gebruik, dan krijg je het jaar erop korting op de premie van de aanvullende opties. Je kunt tot 40% korting ‘opsparen’. Dat is als het ware een no-claimkorting.

Korting door jezelf te verzekeren
Je mag bij Bewuzt stapelen. Dat houdt in dat je meer korting krijgt als je meer aanvullende opties af neemt. Stel je voor dat je kiest voor Fysio, Tand, en Buitenland, met allemaal ‘Goed’ als optie. Dan krijg je 15%

Vorige artikel:

Volgende artikel: