Bespaar op de zorgverzekering met een internetpolis

Tevreden over de huidige zorgverzekeraar, maar zou u toch liever nog meer besparen op de zorgverzekering? Wie goed met de computer overweg kan, krijgt een groot voordeel. De meeste zorgverzekeraars bieden tegenwoordig namelijk zogenaamde ‘internetpolissen’ aan. Daarmee zijn verzekerden soms tot wel zeventien euro per maand uit.

Alles online
Het grote verschil met de normale zorgverzekering, is dat de verzekerde bij een online zorgverzekering alle verzekeringszaken zelf online regelt. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld declaraties. Die kunnen dan worden ingediend via de website, of via een speciale applicatie op de smartphone. Vaak is een foto maken en opsturen dan al genoeg. Het scheelt papierwerk en enveloppen. Door op dat soort kosten te besparen, profiteert de verzekerde van een lagere zorgpremie.

Sommige zorgverzekeraars hebben een online apotheek. Dan bestelt u dus niet het herhaalrecept bij een apotheker in de buurt, maar online. Vaak zijn verzekerden dan bang dat de klantenservice minder goed is, maar niets is minder waar. Zorgverzekeraars hebben namelijk een telefoon, e-mailadres of een livechat.

Meestal bij dezelfde verzekeraar
Meestal kunnen verzekerden dezelfde polis ook online kiezen. Daarmee besparen ze flink, zonder van de vertrouwde zorgverzekeraar te hoeven wisselen. Ook met een online polis heeft de verzekerde recht op zorg in de meeste Nederlandse ziekenhuizen. Dat is meteen een groot verschil met de budgetpolissen van bijvoorbeeld Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Bij een budgetpolis wordt de vrije zorgkeuze beperkt.

Meer dan 200 euro besparen
Met een internetpolis gaat er niets verloren van de dekking. U kunt gewoon bij dezelfde zorgverzekeraar blijven, maar toch 204 euro op jaarbasis besparen. Een verzekeraar die een online zorgverzekering aanbiedt, is bijvoorbeeld de Friesland. Die biedt van een verzekering ook een internetversie aan. De enige verschillen met de normale naturapolis zijn dat declaraties en herhaalrecepten via het internet gaan en dat de internetpolis zeven euro per maand goedkoper is.

De verzekerde moet dus meer zelf doen, via het internet. Maar daar staat dan ook wel tegenover dat de zorgpremie lager is. Een flink aantal grote verzekeraars hebben een internetlabel. Denk daarbij aan Anderzorg (van Menzis) en Bewuzt (van VGZ). Het internetlabel is altijd goedkoper dan de zorgverzekeraar zelf. Ook FBTO en Ditzo bieden zulke verzekeringen aan.

Niet verplicht
In deze digitale tijd zijn vooral ouderen bang dat ze straks alles via de computer moeten doen. Voorlopig blijven verzekeraars ook nog de ‘papieren polissen’ aanbieden. Het afsluiten van een internetpolis is dus niet verplicht. Maar daar betaalt de verzekerde dus wel meer voor.

Wie wil weten welk internetlabel bij welke verzekeraar hoort, kan de aanbiederpagina’s van Vergelijken-Zorgverzekering.net bekijken.

Vorige artikel:

Volgende artikel: