ASR stopt met Zorgeloos

Ongeveer een week geleden betrad Zorgeloos de zorgverzekeringwereld, als onderdeel van ASR. Het was de enige zorgverzekeraar waar het mogelijk was om het verplichte eigen risico af te kopen met een hogere premie. Afgelopen donderdag besloot ASR om Zorgeloos na nog geen week al te stoppen.

Het afkopen van het eigen risico
De basisverzekering werd bij Zorgeloos zonder eigen risico aangeboden voor 108,71 euro. De 40+er moesten 5 euro meer betalen. Door de afkoopregeling was het voor verzekerden die veel zorg nodig hebben aantrekkelijk om een verzekering af te sluiten bij de zorgverzekeraar. Daardoor sloten honderden consumenten direct een zorgverzekering bij Zorgeloos af. De nieuwe verzekerden blijven gewoon klant bij Zorgeloos, maar het is niet meer mogelijk om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Stoppen vanwege staatssteun
ASR stopte met de nieuwe zorgverzekeraar op aandringen van de Nederlandse staat, vanwege de staatssteun. Doordat Zorgeloos het eigen risico omzeilde, werd er tegen het overheidsbeleid ingegaan. Dat zou de staatssteun die ASR ontvangt in gevaar brengen. Het eigen risico werd in het leven geroepen om verzekerden bewuster te maken van de kosten die ze uitgeven aan de zorg.

Verhoog je eigen risico bij weinig zorguitgaven
Wie weinig zorg verbruikt en dus niet het verplichte eigen risico op maakt, doet er goed aan om het eigen risico te verhogen. Het verhogen van het eigen risico kan in stappen van 100 euro tot maximum 500 euro. Door je eigen risico te verhogen, daalt de maandpremie. Daardoor is er veel voordeel te behalen.

Weten welke zorgverzekeraar het beste bij je past en welke zorg daar bij hoort? Zorgverzekeringen vergelijken is een goede manier om daar achter te komen.

Vorige artikel:

Volgende artikel: