Post image for AnderZorg

AnderZorg

AnderZorg is een Nederlandse zorgverzekeraar en aanbieder van basis zorgverzekeringen en aanvullende zorgverzekeringen. Omdat jongeren vaak andere wensen voor een zorgverzekering hebben dan ouderen, is er een speciaal voor jongeren gemaakte zorgverzekering.

Deze verzekeraar snapt dat niemand wil betalen voor zorg die achteraf toch niet nodig blijkt te zijn. De zorgverzekeraar heeft daarom scherpe premies. Daarnaast kan de verzekerde zelf bepalen wat hij wel of niet aanvullend wil verzekeren. Zo betaalt de verzekerde dus alleen voor de zorg die hij zelf nodig denkt te hebben.

Menzis
AnderZorg is een merk van zorgverzekeraar Menzis. De verzekeraar heeft dus wel een eigen klantenservice en administratie, maar de kosten van de verzekerde wordt vergoed door Menzis. De twee zorgverzekeraars werken samen, om zo gemakkelijk zorgzaken centraal te kunnen regelen.

Deze verzekeraar is zo goedkoop, omdat er minder mensen werken dan bij andere zorgverzekeraars. Dat kan doordat de verzekerde veel zaken zoals bijvoorbeeld declaraties en dekkingen zelf af kan handelen. Daardoor heeft de klantenservice minder werk, en hoeven er dus ook minder mensen aangenomen te worden. Daarmee kan de zorgverzekeraar besparen op de kosten. En die besparing geeft AnderZorg weer terug aan de verzekerde. Daarom biedt deze verzekeraar een scherpe prijs voor een zorgverzekering.

Zelf bepalen
De basisverzekering is verplicht in Nederland, en kost rond de 80 euro per maand bij AnderZorg. Wie kiest voor een hoog vrijwillig eigen risico en dus sommige risico’s zelf draagt, krijgt een relatief goedkope verzekering. De premie wordt wel hoger als de verzekerde meer risico’s aan de zorgverzekering over laat.

De pakken zijn op maat gemaakt voor verzekerden. Zo is er bijvoorbeeld een Budgetpakket voor mensen die maar weinig zorg nodig hebben, maar wel beperkt verzekerd willen zijn. AnderZorg heeft geen eigen jongerenlabel. Toch doet de verzekeraar genoeg voor jongeren. Zo is er bijvoorbeeld het jongerenpakket AnderZorg Jong. Daarnaast kunnen jongeren ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Gemakkelijk online
Verzekerden kunnen bij deze verzekeraar gemakkelijk zelf zaken online regelen. Dat scheelt weer een postzegel, en bovendien een medewerker. Om die reden is de prijs van de premie laag. Door in te loggen op Mijn AnderZorg kunnen verzekerden zelf schade melden, een klacht indienen of een behandeling declareren.

Maar dat wil niet zeggen dat AnderZorg verzekerden aan hun lot over laten. Want wie toch hulp nodig heeft, kan een beroep doen op de deskundige klantenservice van deze verzekeraar.

 

Vorige artikel:

Volgende artikel: